Venus – Neptun

De când a intrat Venus în Peşti, semnul ei de exaltare, mă tot gândesc că vrea să ne spună ceva. A făcut mai întâi conjuncţie cu Nodul Sud. Acum, are o întâlnire, de zile mari, cu Neptun, guvernatorul modern al Peştilor. Va face apoi, conjuncţie cu Marte, tot în semnul credinţei şi al iubirii. Trei întâlniri importante într-un singur semn, după o conjuncţie cu Pluton. Nu-i uşor. Dar, cum am putea traduce toate aceastea pentru noi?

Venus, este o zeiţă, a iubirii şi a frumuseţii. Îşi doreşte să fie venerată, ca orice alt zeu. Are o zi a ei, ziua de vineri. Şi dacă mai este şi 13, cu atât mai bine. Prin Venus, activăm principiul plăcerii. Oare, cât de des, aduci plăcerea în viaţa ta? Şi dacă o faci, eşti conştient de asta? Haideţi să aducem, conştient, plăcerea în viaţa noastră şi pentru câteva minute, să rupem toate regulile absurde, care ne trec prin minte şi ne guvernează viaţa. Activând şi venerând plăcerea, descătuşam iubirea, rupem lanţurile aparente, ieşim din frică şi ruşine.

Venus iubeşte viitorul şi priveşte cu drag şi cu iubire spre el. În Peşti, în strânsă legătură cu Neptun, ne cere să privim spre viitor, prin imagini, să ne vizualizăm, aşa cum am vrea să fim peste „n” ani. Să avem curajul şi credinţa că putem să fim în şi pentru iubire. Privind la viitor, ne eliberăm de trecut. Putem să luăm, toate relaţiile trecute, le punem pe fiecare într-un bol de argint şi le dăm drumul pe mare. Le privim cum pleacă din realitatea noastră. Simţim cum ne eliberăm de ele. Din largul mării, privim cum vin spre noi, relaţiile pe care ni le dorim. Toate sunt în vase de cupru, metalul zeiţei. Şi vin spre noi, ne înconjoară, se stabilesc la baza coloanei vertebrale şi apoi ne cuprind întreg corpul. Simţim asta pe corpul nostru, împreună cu toate imaginile despre viitor.

Venus iubeşte senzualitatea şi frumuseţea. Vă invit, să luaţi o calitate a voastră, prin care consideraţi că sunteţi senzuală, frumoasă, să simţiţi cum vă inundă tot corpul. O duceţi la rang de perfecţiune, o manifestaţi şi simţi împlinirea femininului. Bucuraţi-vă de această stare. Aduceţi-vă aminte de ea, ori de câte ori simţiţi că v-aţi îndepărtat de plăcere, de frumuseţe, de iubire.

Conjuncţia Venus – Neptun (Peşti) se produce cu semnul Balanţei la ascedent, iar Venus – Neptun, în casa a VIa a momentului. Intuiţia se cere să fie activată, pentru a putea comunica, pentru a putea înţelege dincolo de cuvinte. Pentru a putea simţi această stare de exaltare a iubirii. Pe de altă parte, ni se cere o rutină zilnică, prin care să lucrăm cu iubirea, cu compasiunea, cu iertarea, cu senzualitatea, cu frumuseţea. Tu ce faci, zilnic, pentru iubirea ta? Ce-ţi dăruieşti tu ţie? Iubire? Frică? Pentru a fi pregătiţi să relaţionăm cu alte persoane, este necesar să înţelegem cum să dăruim iubire, cum să primim iubire. Sunt oare toate canalele deschise ? Să le mai verificăm, să fim siguri că totul este conform planului divin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *