Luna Plină Rac – Capricorn

Stăteam de vorbă cu un prieten şi îi spuneam cât de importante sunt anumite momente. Nimic nu-i întâmplător, totul are un rost şi un rol. Poate că zilele acestea, când Soarele şi Luna sunt în opoziţie (se formează aspectul de Lună Plină) şi mai apoi, următoarele 2 săptămîni, în faza de descreştere, este bine pentru noi să vedem, care este cursul vieţii şi să ne aliniem lui. Să ne lăsăm purtaţi de val. Nu să înotăm, ci doar să mergem pe val. Să fim prezenţi şi conştienţi. De pe poziţia de observator, să vedem: „Oare, nu mă lupt io cu viaţa?” sau „Uite că se poate şi fără să-mi dau ultima suflare pe câmpul de luptă.” Sau alte mesaje, idei, informaţii, piese de puzzle care leagă întregul. Cad fisele, ca la telefon. Când eram eu mică, telefoanele publice erau cu fise, iar când se defectau, aveam şansa, să băgăm o fisă şi, la finalul convorbirii, să cadă multe altele. Aşa şi acum, după o privire atentă, cad fisele şi înţelegem contextul general.

Cu Luna în semnul ei de domiciliu, simţim ce este pentru noi şi ce nu. E nevoie de o ascultare a vocii interioare, este nevoie de o discuţie cu noi înşine, sau poate, chiar cu un prieten de suflet. Ne putem da seama, pe ce ne bazăm, cum stau lucrurile de fapt şi cum am vrea să fie. Ni se cere o oarecare maturitate emoţională, o accesare a intuiţiei pe un alt nivel, dintr-un alt spaţiu, lăsând să iasă la suprafaţă, un soi de înţelepciune şi înţelegere a rolului nostru.

Ascendentul momentului este în Gemeni, iar Mercur, guvernator, pe ultimul grad de Săgetător, în casa a VIIIa. Ne provoacă să mai căutăm prin dormitor, pe sub pat, prin colţuri uitate. Ce avem pe acolo? Ştim noi oare? Despre ce ne este greu să vorbim, să atacăm un subiect. Ce este, de fapt, în spatele, unui NU mare cât casa. Ce ne opreşte? Poate fi o rană, o suferinţă, o convingere. Şi suntem atât de obişnuiţi cu ea, încât nici nu de dăm seama că ea există, credem că aşa este normal să fie.

Dacă vrem să pornim la drum, este necesar, să vedem cu ce plecăm, ce vrem să luăm, de ce mai avem nevoie, cumpărăm acum sau pe parcurs. Este nevoie de un plan de acţiune. Cu simţ de răspundere şi cu multă implicare, lăsăm în urmă, ceea ce nu ne este necesar, mergem pe firul apei şi ne lăsăm purtaţi de ea. În acelaşi timp, construim cărarea, dăm voie creaţiei să se exprime. Tot ce am lăsat până acum la dospit, scoatem la lumină şi modelăm, dăm formă ideilor noastre.

Zilele acestea este activă crucea cosmică pe semne cardinale. Jupiter (Balanţă) – Uranus (Berbec) – Soare, Pluton (Capricorn) – Lună (Rac). Cunoaştem acestă energie, am mai simţit-o. E puternică şi impunătoare şi ne cere să respectăm ritmul creaţiei, iar acum ritmul este cel din interior. Doar ascultă-l, simte-l, înţelege-l şi apoi acţionează. După ritmul tău, în ritmul tău.

Un alt aspect important care dă şi mai mare însemnătate momentului, este conjuncţia Venus – Neptun (Peşti). Cum spune cântecul: „Unde dragoste nu e, nimic nu e, nici Soare nu-i, nici viaţă nu-i.” Vorbim, aşadar, de iubire, de exprimarea ei, prin diverse forme şi culori, diverse etape. E mai mult decât putem exprima în cuvinte, este o stare de simţire şi transformare a ceea ce ne dorim, a ceea ce vrem să fim, a ceea ce înseamnă viaţă pentru fiecare dintre noi, conştienţi fiind că noi formăm întregul, totul.

În încheiere spun că momentul este important, dar şi mai important este să-l fructificăm: să ascultăm vocea interioară, să ne bazăm pe intuiţie, să ne simţim ritmul interior, să ne exprimăm stările în cuvinte, forme, culori, astfel încât să simţim bucuria vieţii şi forţa creaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *