Acasă

De ceva vreme, îmi place tare mult să stau acasă. Deși sunt o călătoare înnăscută și sunt soră cu plecarea.  Îmi place să stau, să mă uit la nori, la soare, să admir natura de pe terasă. Să mă pierd în plăcerea nimicului.

Astăzi Luna a intrat în semnul Balanței. Zic, e vremea să mai scriu ceva. Dar despre ce să scriu? Gata știu. Venus, guvernatoarea Balanței se află încă în Rac, în domiciliul Lunii. Cele doua planete ale femininului sunt în recepție mutuală, se află una în casa celeilalte. Să vedem cum putem să le armonizăm. Luna vrea să-și găsească partener de discuție, cel puțin. Iar Venus nu se dă plecată nici în ruptu capului din confortul casei.  Ce facem în situația dată? Chemăm pe cineva acasă. Asta dacă există acel cineva care să vină. Dacă nu, te iei tu așa frumos pe tine și vorbești cu tine. Sau te ocupi de tine. Ai grijă de corpul tău în propriul tău cămin. Cum? În multe feluri. De la o meditație profundă, o curățare a câmpurilor energetice la o mască și un tratament facial, o înghețată bună și răcoroasă, un dans magic care să trezească femininul sacru.

Se spune că pentru o femeie, casa reprezintă templul sufletului ei. Că e suficient să ai grijă de casa ta, să fie aranjată, curată și dichisită așa cum îți dorești tu să fie.  Multă vreme casa mea era hotel pentru mine. Doar pentru dormit. Și deși îmi oferea confortul necesar, parcă eram pe un arici. Cum mă trezeam cum plecam și seara târziu mai veneam înapoi, dacă veneam. Ce curățenie, ce ordine în casa unui Săgetător. Constatam după vreo câteva săptămâni că iar e praf. Și asta o spunea Fecioara, draga de ea, ajunsă în pragul disperării.

Casa este un simbol feminin ce reprezintă refugiul, protecția maternă, sânul mamei. Și dacă am vorbit până acum de casa fizică, să vorbim un pic și despre locul acela numit “acasă”. Despre locul unde sălășluiește sufletul. Pe principiul ce este în interior este și în exterior. Dacă casa în care locuim, mediul în care trăim este unul care ne crează discomfort, este, poate, un semnal al sufletului care ne cere să ne uităm în interior. Poate am acordat prea multă atenție anumitor lucruri în defavoarea altora. Poate e vremea să vedem ce ne-am pus în intenție la Luna Nouă de pe 4 iulie, și, dacă nu am acționat încă, să mișcăm puțin energia spre scopul propus. Cum să facem asta? Uitându-ne în jurul nostru. Ce vedem? Un bunic uitându-se pe o tabletă și un nepoțel mângâindu-l pe cap, interpretând un act artistic pe păturica lui, cerând parcă atenție în fel și chip de la bunic. Nici o privire spre el, complet fixat în tabletă. Tu când te-ai uitat cu adevărat la sufletul tău? Când ai stat ultima oară de vorbă cu el? Cum crezi că se simte?

“Acasă” este locul acela care-ți oferă siguranță și plăcere, armonie și echilibru. Locul în care ai lăsat toate măștile jos și nu mai interpretezi nici un rol. Ești pur și simplu TU. Iar tu, dragă cititorule, când ai făcut asta ultima dată? Îți aduci aminte cum a fost?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *