Luna în Capricorn

N-am mai scris de mult, așa din suflet pentru suflet. Mă uit astăzi pe hartă și ce să vezi, Luna este în Capricorn, foarte aproape de Pluton. În harta revoluției solare pentru acest an, Luna stă frumos tot alături de Pluton. Da…. Există în mediul astrologic o „frică”  (dacă o pot numi așa) pentru acest aspect. Și asta pentru că, Pluton ne duce cu gândul la întuneric. La o zonă necunoscută nouă. Luna este un astru de noapte. Și poate să pătrundă în interiorul lumii nevăzute. Recunosc, că singurul aspect care mi-a atras atenția, când m-am uitat prima dată pe harta revoluției, acesta a fost. Și, cu inima strânsă, am spus ușor, “Facă-se voia Ta!”. A cui voie? Cui mă adresez de fapt? Nu aveam suficient curaj să mă aproprii de ușă întunericului din mine și să aflu ce e dincolo. Drumul, însă, este unul singur. Înainte. Și dacă înainte este prin întuneric și necunoscut, să luăm asupra noastră, zic, o luminiță. Am căut prin casă, o lanternă. Una de miner, să o pun pe frunte să-mi lumineze calea. Da’ m-am  gândit că rămâne fără baterii, fix când, am mai mare nevoie de ea. Ghici ce? M-am dus apoi, cu gândul, la o persoană. Pe cine să mă bazez într-o astfel de situație? Inventar rapid prin folderele existente și … prea multe persoane, prea mulți de dacă, prea mulți de parcă … Eii, e groasă rău anul astă. Da’ asta e! “Facă-se voia Ta!” Iar tu?

Citesc prin cărțile de dezvoltare personală, aud la cursurile la care particip: puterea e în interiorul tău și nu ți-o ia nimeni și nimic. Decât, dacă, tu nu-I acorzi atenție, nu o iei în seamă, o cedezi altora. Cum să fac să ajung la ea? Cineva să-mi spună pașii, să-mi dea o rețetă … Hihihi, am mai auzit și asta. Păi dacă e a mea? E a mea. A mea. Ați văzut când faceți curățenie prin casă și găsiți un obiect plăcut vouă, uitat de vreme prin diverse colțuri. Ce tare, aveam chestia asta și io nu știam?! Cam așa și cu puterea interioară. O descoperim pe parcursul călătoriei prin întunericul ființei noastre. Iar luminița este una tot interioară, ea ne luminează drumul, calea. Există în fiecare dintre noi. Și cu cât o eliberăm mai mult și mai clar, cu cât facem o curățenie mentală mai amănunțită și ne eliberăm de diverse convingeri și idei, cu atât ne împrietenim mai mult cu întunericul din noi, cu acea parte nevăzută, neștiută a noastră cu un potențial creator fără limite.

Luna în Capricorn alături de Pluton, are această capacitate. De a ne îndruma pe această cale. De a fii sursă de lumină, de descoperire de sine. Nu-i un proces ușor, nu stăm la un pahar de vin și ne hăhăim de una și de alta. Nu. E cu bocet, cu aoleu și vai de mine. Dacă sunt fixat în ale mele și nu vreau să dau drumul la nimic. Dacă, însă, am curajul (astăzi, îl numesc curaj, deși este vorba de mai mult de atât) de a-mi asuma responsabilitatea mersului inainte, luminiță interioară va crește în intensitate și spectacolul la care vei asista e ca un spectacol al naturii pe timp de furtună. Da, mi-e nu-mi place furtună… Ba da, îți place, schimbă-ți poziția. Uită-te înainte, chiar dacă-i întuneric. Uită-te la furtună, cu ochii unui copil care acum descoperă natura, fulgerul, ploaia, copacii, păsărelele …. Și acum, vezi curcubeul? Da, da, da… și ce frumos este. Este parte din tine, dă-i voie să fie, să existe.    

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *